Uw woning verhuren

Hebt u woonruimte beschikbaar welke u tijdelijk of permanent wilt verhuren?

MB Makelaars helpt u graag bij een snelle en veilige verhuur van uw woning. Uw woonruimte in ons bestand laten opnemen is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Binnen ons bestand van woningzoekenden gaan wij vervolgens op zoek naar de meest ideale huurder. Ook wordt uw woning aangeboden op alle relevante websites zoals Pararius, Funda en huurwoningen.nl. Hierna selecteren wij voor u de meest geschikte kandidaten op basis van zowel persoonlijke als financiële omstandigheden. U beslist daarna zelf wie de nieuwe huurder wordt.

Wij garanderen u een snelle en zorgeloze verhuur van uw onroerend goed. Indien u ook tijdens de huurperiode van alle rompslomp af wilt zijn, dan verzorgen wij graag het volledige beheer van uw onroerend goed.

Wist u dat wij al ruim 10 jaar actief zijn in de verhuur van onroerend goed in geheel Brabant ?

En wist u dat wij in deze 10 jaar nog nooit enig wangedrag van een huurder hebben meegemaakt ?

Met een goede screening kunnen wij u garanderen dat uw onroerend goed in goede handen komt. Liever een paar weken wachten op die ene juiste huurder, dan de woning te snel verhuurd willen hebben met alle risico’s van dien.

Onze bemiddelingskosten bedragen 1x de maandhuur (inclusief btw). Deze kosten zijn eenmalig en worden bij verhuurder in rekening gebracht.

Opname

Wij zullen met u een afspraak maken om de woning op te nemen. Tijdens deze opname worden de foto’s genomen, de woonruimte wordt opgemeten en alle gegevens relevant voor een succesvolle verhuur worden genoteerd. Deze gegevens vormen de basis voor onze brochure en uitgebreide internetmarketing. Uiteraard wordt in nauw overleg met u besproken tegen welke huurprijs wij het object gaan aanbieden.

Maar het gaat vooral om de kennismaking, want een verkoopopdracht verstrekken aan een makelaar is in de eerste plaats een vertrouwenskwestie, u moet een goed gevoel hebben bij de persoon en het bedrijf. Bent u positief, dan volgt stap 2.

Zoeken

Binnen ons bestand gaan wij op zoek naar de ideale huurder voor uw woonruimte. Tevens wordt uw woonruimte op alle relevante woningsites aangeboden.

U kunt hierbij onder andere denken aan; Funda, Pararius en Huurwoningen.nl. Voldoet uw woonruimte aan de zoekcriteria van een kandidaat-huurder en zien wij op basis van persoonlijke en financiële omstandigheden geen belemmeringen, dan wordt uw woonruimte per e-mail voorgesteld aan de potentiële huurder. Zodra één of meerdere kandidaat-huurders geïnteresseerd zijn, maken wij een afspraak voor bezichtiging.

Bezichtiging

De bezichtiging vindt plaats met één of meerdere geïnteresseerden. Indien gewenst, kunt u hierbij aanwezig zijn. Voorafgaand aan de bezichtigingen ontvangen wij graag een sleutel van het object.

Mocht uw woonruimte nog bewoond zijn, dan nemen wij contact op met de huidige bewoner om een afspraak te maken voor de bezichtiging.

Match

Een goede match vormt de basis voor een succesvolle verhuur van uw onroerend goed.

Alle in ons bestand aanwezige kandidaat-huurders zijn uitvoerig gescreend op basis van overlegde stukken met betrekking tot de persoonlijke en financiële situatie. Indien wij een kandidaat-huurder hebben gevonden die aan alle eisen voldoet, dan zullen wij deze kandidaat met u bespreken en uitnodigen om persoonlijk kennis te komen maken.

Uiteraard is het niet aan ons, maar aan u als huiseigenaar, om te beslissen wie de nieuwe huurder wordt.

Huurovereenkomst

MB Makelaars stelt vervolgens de huurovereenkomst op. De door ons gehanteerde standaard huurovereenkomst, is gebaseerd op de in Nederland veel gebruikte Raad Onroerende Zaken (ROZ- 2017) overeenkomst.

Deze overeenkomst wordt voorafgaand aan de ondertekening met beide partijen doorgenomen.

Tevens wordt voor de ondertekening aan huurder gevraagd de waarborgsom en de eerste maand huur te voldoen.

Sleuteloverdracht

Na ondertekening van de huurovereenkomst en na betaling van de verschuldigde bedragen door de huurder, ontvangt deze de sleutels van de woning.

Voorafgaand aan deze sleuteloverdracht wordt er een uitgebreid inspectierapport gemaakt van de staat van de woning en worden de meterstanden genoteerd.

Uw woning verhuren

door onze verhuur specialisten.