10 bezichtigingtips van uw makelaar

10 TIPS VAN UW MAKELAAR

Uw woning gaat in de verkoop. Voor u het weet melden de eerste kijkers zich voor een bezichtiging. Uw makelaar vertelt hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

"Bezichtigingen zijn enorm belangrijk in het verkoopproces. Aspirant kopers willen een goede indruk krijgen van de woning. Een paar professionele kopers daargelaten zijn de meeste mensen op zoek naar meer dan een woning; zij zoeken een nieuw thuis.

Het is onze taak als makelaar om de woning zo te presenteren dat geinteresseerden zich een voorstelling kunnen maken van hun nieuwe huis. In feite verkopen we geen woning maar een droom! Maar wel een droom die binnen handbereik ligt."

Martijn Braat - NVM Makelaar/Taxateur
Martijn Braat - NVM Makelaar/Taxateur

Hoewel een verkoper vaak niet bij een bezichtiging aanwezig is kan deze zeker wel een steentje bijdragen om de verkoop te bespoedigen. Hiernaast staan 10 tips om als verkoper goed voorbereid te zijn op bezichtigingen. Doe er uw voordeel mee!

Onze makelaars hebben de afgelopen jaren al honderden bezichtigingen begeleidt en kennen de kneepjes van het vak. Doet u op dit moment zelf de verkoop van uw huis maar wil het nog niet vlotten? Aarzel dan niet om alsnog onze NVM makelaars in te schakelen.

  1. Verhelp kleine mankementen en zorg zorg ervoor dat het huis er opgeruimd uitziet. Pak zo nodig de kwast om een en ander bij te werken. Het is gemakkelijker om een potentiële koper te laten zien hoe mooi een huis is, dan hem duidelijk te maken hoe fraai het zou kunnen zijn.
  2. Het kan rendabel zijn een beetje tijd en geld te investeren in het opknappen van het huis. Een klemmende toiletdeur, een lekkende kraan en een loszittende deurknop zijn voorbeelden van zaken die ergernis kunnen opwekken. Geef de zolder en de schuur een opruimbeurt, tenslotte moet er straks toch verhuisd worden.
  3. Wij kunnen proberen de koper duidelijk te maken dat kleine reparaties eenvoudig en goedkoop uitvoerbaar zijn, in de hoop dat hij ons gelooft. U kunt ook zelf het een en ander herstellen om teleurstellingen te voorkomen die een verkeerde invloed op de koop kunnen hebben.
  4. Is de tuin netjes en verzorgd? Het loont beslist daar enige uren aan te besteden. Want bedenk je goed: de eerste zo belangrijke indrukken worden opgedaan aan de buitenzijde. Een goed verzorgde tuin is daarbij van groot belang.
  5. Daglicht en verlichting zijn belangrijk. Een heldere, lichte sfeer maakt uw woning aantrekkelijker. De kans is groot dat de potentiële koper zich meer op z’n gemak voelt.
  6. Laat overdag de gordijnen open. Schijnt de zon? Haal dan jaloezieën of zonneschermen op.
  7. Spijker losse tapijtranden vast. Repareer losse leuningen en traproeden, en verwijder oneffenheden in vloerbedekkingen en dergelijke.
  8. Ingebouwde kasten lijken altijd groter als alles keurig op z’n plaats staat. Een rommelige inbouwkast staat erg slordig.
  9. Badkamers zijn erg belangrijk. Een extra boenbeurt, reparatie van lekkende kranen, het verwijderen van roestplekken, het controleren van afvoerputjes en het opfrissen van kit- en voegwerk kunnen de verkoopkans vergroten.
  10. Zorg dat de aspirant-koper zich thuis voelt. Vermijd alles wat het gevoel zou kunnen opwekken dat hij ongewenst is. Hoe minder personen er tijdens de rondleiding in huis zijn, hoe beter het is.

Uw woning verkopen?

Laat MB Makelaars voor u werken. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie:
Invalid Email
Invalid Number

Al uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens onze privacy voorwaarden.

Scroll naar top